Tips voor Apple gebruikers

Naast de vele windows gebruikers mogen ook zeker in deze Cybersecuritymaand de (Apple) Mac-gebruikers niet worden vergeten. Veel is er over gesproken en geschreven maar anno 2022 bestaat er kwaadaardige software voor MacOS welke een serieuze bedreiging kan zijn. Standaard is de Mac voorzien van “GateKeeper” Deze functie wordt automatisch actief tijdens het downloaden, installeren en openen van een applicatie. 

Vervolgens zal GateKeeper controleren of de applicatie afkomstig van de App store of een ontwikkelaar waarvan de identiteit bekend is.

De instellingen voor GateKeeper zijn beperkt en terug te vinden via:
Systeemvoorkeuren > Beveiliging en Privacy > Tabblad “Algemeen”

Soms kan de verleiding groot zijn om software afkomstig van een onbekende bron te installeren, uiteraard luid het advies om dit zeker niet te doen. De software kan mogelijk aangepast zijn welke vervolgens uw Mac kan besmetten met malware.

Liever geen grote uitgave willen doen voor bijvoorbeeld het tijdelijk gebruik van specifieke software? Dan kan SetApp u mogelijk van dienst zijn. Via SetApp heeft de u toegang tot 230+ applicaties voor een vaste prijs in de maand met een onbeperkt gebruik. Meer informatie: https://setapp.com

Apple heeft voor u als gebruiker privacy hoog in het vaandel staan maar wellicht heeft u de behoefte aan een extra laag van privacy. De applicatie Little Snitch is een softwarematige firewall welke het mogelijk maakt om specifieke in of uitgaande verbindingen vanaf uw Mac te blokkeren of juist toe te staan. Meer informatie: https://www.obdev.at/products/littlesnitch/index.html

Heb ik als Mac-gebruiker een virusscanner nodig? Het Cybernetwerk ZHE adviseert ook deze categorie gebruikers hun systemen te voorzien van een virusscanner.

Welke virusscanner moet ik gebruiken dan?
Ook voor de Mac zijn er de nodige virusscanners beschikbaar, de een met uitgebreidere functies dan de ander. Hierin is het dus belangrijk om te kijken welke het beste aansluit bij de behoefte. Virusscanners van BitDefender, Kaspersky en Intego Virusbarrier bieden op het moment van schrijven een 100% MacOS malware detectie en mogen worden gekenmerkt als zeer goede virusscanners.

Het Cybernetwerk ZHE wordt door voornoemde ontwikkelaars of diensten niet gesponsord en of maken ook geen deel uit van een zogenaamd affiliate programma.

Deel dit bericht:

Volgende

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium.

Vorige

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium.

Meer nieuws

Scroll naar boven